Zeman má odpoveď na utečeneckú inváziu, Moslimské bratstvo chce ovládnuť svet

NETKY.SK • 4 Január 2016, 14:12 • 2 min
Zeman má odpoveď na utečeneckú inváziu, Moslimské bratstvo chce ovládnuť svet

PRAHA - "Inváziu" utečencov do Európy organizuje podľa názoru českého prezidenta Miloša Zemana medzinárodné hnutie Moslimské bratstvo. Hlava štátu to uviedla v dnešnom rozhovore pre Český rozhlas Plus (ČRo Plus).

slovakia

left justify in out

Prezident Zeman svoj názor oprel o informácie od marockého ministra zahraničných vecí Saláhuddína Mizuwára a jedného z popredných nemenovaných predstaviteľov Spojených arabských emirátov (SAE), s ktorými nedávno hovoril.

 

Moslimské bratstvo je podľa týchto dvoch politikov zastrešujúcou inštitúciou pre viacero moslimských teroristických organizácií. Snahou Moslimského bratstva údajne nie je len ovládnutie arabského sveta, ale celého sveta vôbec. "Má to vo svojej ideológii," povedal Zeman, ktorého cituje spravodajský server Novinky.cz. "Na základe týchto dvoch informačných zdrojov sa domnievam, že túto inváziu organizuje Moslimské bratstvo, samozrejme s využitím finančných prostriedkov od množstva štátov," konštatoval prezident.

 

"Iba v Turecku je 25.000 prevádzačov, čo je viac, než má celá česká armáda. Zorganizovať takú veľkú sieť prevádzačov si vyžaduje dôkladnú prípravu," dodal Zeman s presvedčením, že takúto veľkú sieť prevádzačov musí niekto organizovať.

 

Zeman zopakoval, že mladí Sýrčania mieriaci do Európy by nemali pred bojom s tzv. Islamským štátom utekať, ale bojovať. Prezident vyjadril názor, že títo mladí ľudia majú tri možnosti - buď aby sa pripojili ku kurdským oddielom péšmargov, alebo k irackej armáde, či k šiitským milíciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona