Zeman: Jediným riešením migračnej krízy je deportácia ekonomických migrantov

NETKY.SK • 12 Február 2016, 15:27 • 2 min
Zeman: Jediným riešením migračnej krízy je deportácia ekonomických migrantov

BRATISLAVA – Česká republika nie je xenofóbna, päť percent jej populácie tvoria cudzinci včlenení do spoločnosti. Na dnešnej medzinárodnej konferencii "Sociálna demokracia v 21. storočí - bez škrtov a bližšie k ľuďom", ktorú v Bratislave zorganizoval inštitút ASA, to uviedol český prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

Pri slove migrácia sa však podľa jeho slov zabúda na islamskú migráciu. Tá, ako upozornil, nie je integrovateľná a asimilovateľná do európskej kultúry. "Je to kultúra, na základe ktorej má muž právo biť svoju ženu, ženám sa upiera prístup k vzdelaniu, verejným funkciám a ich svedectvo pred súdom má polovičnú hodnotu ako svedectvo muža," priblížil.

 

Za jediný spôsob riešenia migračnej krízy považuje deportáciu ekonomických migrantov a tých, ktorí hlásajú náboženskú nenávisť a násilie. "Skrátka pripravujú teroristické akcie," dodal. Podľa neho ekonomickí migranti v Európe ani nechcú pracovať, ale žiť výlučne zo sociálnych dávok. "Čo, nakoniec, v našich krajinách robí aj istá kategória ľudí, ktorým sa niekedy hovorí neprispôsobiví. A prečo túto kategóriu ešte zväčšovať?" zamyslel sa.

 

Sám seba označil za prívrženca Európskej únie, napriek tomu sa nevyhol jej kritike za to, že na celej čiare zlyhala pri riešení migračnej problematiky, na ktorú nebola pripravená. "A keď migračná vlna prišla, strácala čas nekonečnými 'kecami' o tom, že by migrantov mala Európska únia vítať, keďže má nedostatok pracovnej sily," poznamenal s tým, že sa pravdepodobne zabudlo na priemernú nezamestnanosť, ktorá v únii dosahuje 11 percent. "Ale asi eritrejský kybernetik môže významne zvýšiť kvalitu európskej pracovnej sily," dodal Zeman.

 

Ako poznamenal, netreba si klamať o tom, že medzi migrantmi sú aj džihádisti, ktorí môžu vytvoriť spiace teroristické bunky. Je presvedčený, že ak EÚ nedokázala zabezpečiť ochranu svojich vonkajších hraníc, tak nemá právo vymýšľať relokačné mechanizmy, ktorými narušuje suverenitu členských štátov. "Tým problém nerieši, ale odsúva a vytvára novú kategóriu migrantov kočujúcich cez európske štáty, ktorí pre najväčšie sociálne dávky nakoniec končia v Nemecku," podčiarkol český prezident.

 

Vyzval na to, aby sociálna demokracia chránila národné záujmy a historické korene tak vlastné, ako aj európskej kultúry, pričom si podľa neho treba uvedomiť, že európska kultúra nie je zlučiteľná s kultúrou nenávisti voči neveriacim.

 

Česká hlava štátu záverom popriala predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi, ktorý tiež vystúpil na konferencii, úspech jeho strane v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona