Zeman: ČSSD potrebuje človeka, ktorý krajinu ochráni pred migračnou vlnou

NETKY.SK • 15 Február 2016, 06:47 • 2 min
Zeman: ČSSD potrebuje človeka, ktorý krajinu ochráni pred migračnou vlnou

PRAHA - ČSSD potrebuje človeka, ktorý krajinu pripraví na obranu pred migračnou vlnou. V rozhovore pre staniu Frekvence 1 to v nedeľu vyhlásil český prezident Miloš Zeman, ktorého citoval server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Sociálni demokrati sa podľa prezidenta odpútali od svojich voličov. Strana je podľa neho destabilizovaná kvôli utečencom a potrebuje človeka, ktorý v krajine pripraví obranu pred migračnou vlnou.

 

"To, čo potrebuje sociálna demokracia, je človek, ktorý krajinu pripraví na obranu pred migračnou vlnou, najmä keď tá vlna môže prísť už tento rok," povedal Zeman.

 

ČSSD sa podľa neho odtrhla od svojich prirodzených voličov, a to konkrétne v otázke migračnej krízy, takže teraz je stabilizovaná tým, že ju podporujú tzv. slniečkari, ale destabilizovaná tým, že jej prestali veriť niektorí jej voliči.

 

Na otázku, kto by ďalej mohol viesť ČSSD, povedal, že ide skôr o názor než o meno. Tým menom by mohol byť aj súčasný premiér ČR Bohuslav Sobotka, ak by zmenil postoj. Hrozí mu vraj, že "zostane trochu osamotený po boku Angely Merkelovej a možno ani to nie," podotkol Zeman.

 

Sobotka cez hovorcu vlády Martina Ayrera odkázal, že tieto Zemanove slová nebude komentovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies