Zeman chce iniciovať diskusiu o vstupe ČR do eurozóny

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 18:23 • 2 min
Zeman chce iniciovať diskusiu o vstupe ČR do eurozóny

PRAHA - Český premiér Miloš Zeman chce s premiérom Bohuslavom Sobotkom rokovať o problematike vstupu Českej republiky do eurozóny.

slovakia

left justify in out

Schôdzka plánovaná na 8. apríla by mala iniciovať širšiu diskusiu o zavedení spoločnej meny, uviedol v utorok prezidentov hovorca Jiří Ovčáček. Jej účastníkmi by podľa neho mali byť aj minister financií Andrej Babiš, guvernér centrálnej banky (ČNB) Miroslav Singer a člen bankovej rady ČNB Jiří Rusnok. Zeman už v minulosti vyhlásil, že po skončení mandátu súčasného guvernéra budúci rok si na poste šéfa ČNB vie predstaviť práve Rusnoka. Ten v zhode s prezidentom podporuje skoré prijatie eura.

 

Sociálno-demokratická strana (ČSSD) premiéra Sobotku schválila ako vhodný termín pre vstup do eurozóny rok 2020, jej koaličný partner, strana ANO ministra financií Babiša, si konkrétny časový plán nestanovila. Podľa skorších vyjadrení Sobotku vláda so stanovením cieľového dátumu počas svojho funkčného obdobia do konca roka 2017 nepočíta. Centrálna banka po vedením guvernéra Singera sa k zavedeniu spoločnej meny v Českej republike stavia kriticky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies