Zeman a Sobotka strávili 90 minút výmenou názorov na Pražskom hrade

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:05 • 2 min
Zeman a Sobotka strávili 90 minút výmenou názorov na Pražskom hrade

PRAHA - Najvyšší českí ústavní činitelia, prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka, si dnes na stretnutí na Pražskom hrade vymenili názory okrem iného na udalosti okolo 25. výročia Nežnej revolúcie. Sobotka po stretnutí zdôraznil, že naň neprišiel s tým, aby karhal hlavu štátu.

slovakia

left justify in out

"Nemusíme mať na všetko stopercentne rovnaký názor, ale je dôležité, aby sme dobre reprezentovali Českú republiku navonok," citoval server iDNES.cz slová Sobotku, ktorý dodal, že ide aj o to zvládnuť zodpovednosť, ktorú obaja majú.
      

"Stretnutie bolo zamerané predovšetkým na koordináciu postojov kľúčových ústavných činiteľov v oblasti zahraničnej politiky, obrannej politiky a ekonomickej diplomacie," potvrdil Sobotka. Práve preto sa dohodol s prezidentom na pravidelných konzultáciách šiestich vysokopostavených politikov. Ešte častejšie sa budú schádzať blízki spolupracovníci ústavných činiteľov, a to pod dohľadom ministra zahraničných vecí ČR Lubomíra Zaorálka.
      

Stretnutia podobného druhu sa majú konať pravidelne trikrát ročne. "Považujem za dôležité, aby ústavní činitelia spolu komunikovali, aby sa schádzali i neformálne," konštatoval český premiér po stretnutí, ktoré trvalo asi 90 minút. Súčasne zdôraznil potrebu zrozumiteľnosti zahraničnej politiky ČR. Podľa neho treba dosiahnuť, aby zahraniční partneri ČR neboli prekvapení, že z krajiny občas zaznieva ku kľúčovým otázkam iný názor z Pražského hradu ako zo sídla vlády.
      

Prezident Miloš Zeman po stretnutí s predsedom vlády pred novinárov nepredstúpil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies