Zeman a Sobotka s manželkami sa stretli na novoročnom obede

NETKY.SK • 2 Január 2016, 17:59 • 2 min
Zeman a Sobotka s manželkami sa stretli na novoročnom obede

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman s manželkou hostil dnes na zámku v Lánoch na novoročnom obede premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) s manželkou.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia hlavy štátu pre Českú televíziu sa ich stretnutie uskutočnilo "v pohodovej atmosfére". Sobotka sa po obede vyjadril, že názorové nezhody medzi Pražským hradom a ním spolupráci nebránia.

 

"Aj keď s prezidentom nemáme na všetko rovnaký názor, aj pre rok 2016 platí, že budeme v pravidelnom kontakte a budeme spolupracovať," citovala premiéra Česká televízia.

 

Pripomenula, že koncom roka sa prezident a premiér dostali do konfliktu pre rozdielne postoje k utečeneckej kríze.

Zeman a Sobotka sa podľa médií dostali pred Vianocami do sporu aj kvôli samotnému novoročnému obedu. Premiér sa vyjadril, že pre množstvo pracovných tém by sa obed mal na žiadosť Hradu konať bez manželiek, ale Zeman to poprel a uviedol, že na obed pozval nielen premiéra s manželkou, ale aj ich deti.

Sobotkovci napokon dorazili bez detí.

 

Podľa Českého rozhlasu premiér tesne pred obedom novinárom povedal, že chce prezidenta zoznámiť so svojimi prioritami pre tento rok.

 

Stretnutie českého prezidenta s premiérom (a oboma manželkami) na slávnostnom obede v zámku v Lánoch trvalo necelé dve hodiny. Ako predkrm dostali tatársky biftek z lososa, hlavné jedlo bola divina na smotane a namiesto zákusku mali citrónový sorbet, dodala Česká televízia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies