Bombu na železničnej stanici v rakúskom Klagenfurte polícia nenašla

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 14:35 • 2 min
Bombu na železničnej stanici v rakúskom Klagenfurte polícia nenašla

VIEDEŇ - Hlavná železničná stanica v rakúskom Klagenfurte môže obnoviť prevádzku po tom, ako sa nepotvrdilo telefonické varovanie, že sa v jej priestoroch nachádza bomba. Privolané policajné jednotky nenašli "žiadny podozrivý premet, a už vôbec nie bombu", povedal pre verejnoprávnu stanicu ORF hovorca polície Michael Masaniger.

slovakia

left justify in out

Celú stanicu a jej okolie vrátane obchodov po 13.00 h evakuovali na základe anonymného telefonátu, pričom tiež zastavili železničnú dopravu. Zásah vyvolal rozruch medzi miestnymi obyvateľmi, Masaniger však upozornil, že polícia každé takéto varovanie "berie vážne a musí zabrániť akémukoľvek ohrozeniu ľudí".

 

Podľa ORF ide už o tretí bombový poplach v Klagenfurte od začiatku roka. Naposledy v júni vyvolala rozruch bezprizorná aktovka v centre mesta - ukázalo sa však, že hrozbu nepredstavuje. Vo februári bol vyhlásený poplach počas opernej premiéry, na ktorej sa zúčastňovalo 850 divákov. Ako pôvodca bol následne identifikovaný bývalý pracovník mestského divadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies