Železničnú dopravu v úseku Zlatná na Ostrove - Zemianska Olča už obnovili

NETKY.SK • 9 November 2016, 15:58 • 2 min
Železničnú dopravu v úseku Zlatná na Ostrove - Zemianska Olča už obnovili

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dnes o 14:15 opravili a sprejazdnili trať v úseku Zemianska Olča – Zlatná na Ostrove (okres Komárno).

slovakia

left justify in out

Trať bola totiž po nehode na železničnom priecestí neďaleko zastávky Zemianska Olča poškodená. Momentálne je úsek prejazdný a vlaky tadiaľ jazdia rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu. Informovala o tom Ivana Popluhárová z komunikačného odboru ŽSR s tým, že výšku škody vyčíslia dodatočne.


Na železničnom priecestí sa v utorok 8. novembra o 8:05 zrazil osobný vlak spoločnosti RegioJet s maďarským kamiónom, ktorý prevážal pšenicu. Pri nehode sa zranilo 11 ľudí ľahko, ťažko zranený je šofér kamióna. Rušňovodič vlaku neutrpel žiadne vážne zranenia a je v poriadku. Vlak sa po zrážke vykoľajil. Železničné priecestie je označené výstražnými krížmi a doplnené dopravnou značkou STOP a podľa ŽSR má veľmi dobré rozhľadové pomery. Príčinu nehody vyšetrujú.


Zrážka bola 34. nehodou na železničnom priecestí v tomto roku, tretia v tomto roku na tejto trati. Posledná nehoda na tomto priecestí sa stala v roku 2013.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies