Železničnú dopravu v Bologni narušila sabotáž

NETKY.SK • 8 November 2015, 12:22 • 2 min
Železničnú dopravu v Bologni narušila sabotáž

RÍM - Železničný uzol v talianskej Bologni sa stal dnes nadránom terčom sabotáže, ku ktorej došlo niekoľko hodín pred plánovaným zhromaždením krajne pravicovej strany Liga Severu (LN) v tomto meste označovanom za tradičnú baštu ľavice. Informuje o tom agentúra DPA odvolávajúca sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podnik Rete Ferroviaria Italiana (RFI) spravujúci taliansku železničnú infraštruktúru oznámil, že od 04.00 h bola narušená premávka vlakov na tratiach spájajúcich Bolognu s Milánom a Veronou pre podpaľačský útok na zariadenia bolonskej stanice. Návrat situácie do normálu očakával v dopoludňajších hodinách.

 

Talianska tlačová agentúra Ansa uviedla, že podpaľači poškodili káble slúžiace železniciam na prenos dát, pričom v blízkosti zanechali odkaz, v ktorom píšu o "sabotovaní sveta rasistov a hraníc".

 

Zhromaždenie LN v Bologni sa má uskutočniť za prísnych bezpečnostných opatrení, ktoré majú zabrániť stretom medzi účastníkmi a prívržencami krajnej pravice. Očakáva sa, že na podujatí vystúpi okrem iných aj bývalý konzervatívny taliansky premiér Silvio Berlusconi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies