Železničnú dopravu medzi Nemeckom a Rakúskom obnovili

NETKY.SK • 14 September 2015, 09:41 • 2 min
Železničnú dopravu medzi Nemeckom a Rakúskom obnovili

BERLÍN - Železničnú dopravu medzi Rakúskom a Nemeckom dnes ráno opätovne obnovili s výnimkou jednej trate, oznámili železničné spoločnosti z oboch krajín. Zastavená bola od nedeľňajšieho podvečera v rámci opatrení, ktoré Nemecko zaviedlo v snahe spomaliť príliv migrantov najmä cez rakúsku hranicu.

slovakia

left justify in out

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) uviedla, že pozastavenie dopravy od nedele 17.00 h zrušili dnes podľa plánu o 07.00 h - okrem trate medzi Salzburgom a Mníchovom, kde sa na koľajach pohybovali ľudia, preto na nej zatiaľ nemohli premávať vlaky, vysvetľuje tlačová agentúra DPA.

 

Rakúske spolkové železnice (ÖBB) oznámili, že ich vlaky do Nemecka znova jazdia. Upozornili však cestujúcich, aby očakávali kontroly dokumentov zo strany nemeckých orgánov.

 

Vlakovú dopravu prerušili na pokyn nemeckých spolkových úradov. Podľa DB to zasiahlo trate z Klagenfurtu do Frankfurtu na Mohanom, z Zürichu cez Bregenz do Mníchova, z Verony cez Kufstein do Mníchova, z Budapešti do Mníchova a z Viedne do Dortmundu a Frankfurtu nad Mohanom. Cez hranice neprešli ani nočné vlaky z Viedne cez Passau do Hamburgu a do Düsseldorfu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies