Železničnú dopravu cez Eurotunel vedúci popod Lamanšský prieliv skomplikoval štrajk sprievodcov

NETKY.SK • 12 August 2016, 14:07 • 2 min
Železničnú dopravu cez Eurotunel vedúci popod Lamanšský prieliv skomplikoval štrajk sprievodcov

LONDÝN - Dopravu cez Eurotunel vedúci popod Lamanšský prieliv skomplikoval dnes prvý zo série štyroch avizovaných štrajkov, ktoré vyhlásili zamestnanci železničnej spoločnosti Eurostar.

slovakia

left justify in out

Kvôli sporom o pracovné podmienky dnes nenastúpili do služby desiatky sprievodcov. Eurostar však vopred upravil cestovný poriadok tak, aby to malo minimálne dopady na cestujúcich. Prioritne budú prepravení všetci pasažieri s rezerváciami.

 

Počas prebiehajúceho štvordňového štrajku bude dovedna zrušených osem vlakov (štyri percentá) smerujúcich z Londýna do Bruselu alebo Paríža, informovala televízia BBC.

 

Dva štrajky vyhlásil britský odborový zväz zamestnancov dopravy RMT, a to na 12.-15. augusta a 27.-29. augusta. Ďalšie britské dopravné odbory TSSA zorganizujú štrajky 14.-15. a 28.-29. augusta.

 

Eurostar podľa RMT nedodržiava dohodu z roku 2008 o pracovných podmienkach pre zamestnancov, ktorí sa okrem iného sťažujú na neprimerane dlhú pracovnú dobu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies