Železnična stanica v Martine sa bude rekonštruovať v najbližších dvoch rokoch

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 10:08 • 2 min
Železnična stanica v Martine sa bude rekonštruovať v najbližších dvoch rokoch

MARTIN - Železničná stanica v Martine sa v najbližších dvoch rokoch dočká rekonštrukcie, pretože podľa hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej je oficiálne zaradená do Investičného plánu Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) na roky 2017 až 2019.

slovakia

left justify in out

"Mesto Martin je hlavným mestom slovenskej kultúry, a preto si jednoducho zaslúži reprezentatívnu železničnú stanicu, aj keď neleží na hlavnom železničnom ťahu. Som rád, že vedenie ŽSR pochopilo moje argumenty a zaradilo našu stanicu do investičného plánu. Verím, že práce na rekonštrukcii začnú čo najskôr a Martinčania sa už nebudú za stanicu hanbiť," povedal primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar.

 

Momentálne sa podľa hovorkyne Martina realizuje výberové konanie na výber zhotoviteľa projektovej dokumentácie. "Následne bude výberové konanie na zhotoviteľa stavby. Po ukončení týchto konaní rekonštrukcii už nič nebude brániť," doplnila Kalmanová.

 

Plánovaná rekonštrukcia podľa nej ráta s komplexnou rekonštrukciou budovy, opravou elektroinštalácie, rekonštrukciou vonkajšieho osvetlenia a zavedením informačného systému, ktorý bude poskytovať aktuálne informácie o vlakovej doprave.

 

"Súčasťou projektu sú aj opravy nástupíšť a jednotlivých priechodov, vybudovanie stojiska na bicykle a osadenie nových smetných košov. ŽSR na celkovú obnovu martinskej stanice vyčlenili 770.000 eur," dodala hovorkyňa mesta Martin.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona