Železničná spoločnosť Slovensko vypraví už dnes prvý vlak do Splitu

NETKY.SK • 3 Máj 2023, 13:30 • 2 min
Železničná spoločnosť Slovensko vypraví už dnes prvý vlak do Splitu

BRATISLAVA - Začiatok tohtoročnej dovolenkovej sezóny odštartuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) už dnes 3. mája 2023. Prví cestujúci vyrazia do Splitu o 15:53 z bratislavskej hlavnej stanice.

slovakia

left justify in out

ZSSK vypravuje autovlaky z Bratislavy do Splitu už tretí rok za sebou, a to v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB). Spoje budú premávať pravidelne od 3. mája do 7. októbra 2023. 

 

V minulom roku sa autovlakom do Splitu a naspäť prepravilo celkovo 8 796 cestujúcich, v súčasnosti je vypredaných viac ako 9 387 lístkov do a z chorvátskeho Splitu. „Tešíme sa, že počet prepravených cestujúcich do Splitu nám každý rok stúpa. Vnímame, že po korone je o tento typ dovolenky záujem. V polovici apríla bolo predaných viac lístkov ako za celý minulý rok. Najvyšší záujem je o prepravu automobilov,” povedal člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK Karol Martinček.

 

img

 

Okrem toho, že sa cestujúci tento rok budú prepravovať z Bratislavy do Splitu trikrát týždenne počas dlhšieho obdobia, tešiť sa môžu aj na zjednodušené cestovanie. Chorvátsko sa totiž od 1. januára stalo súčasťou Schengenského priestoru. Cestujúcim tak odpadla jediná hraničná kontrola, ktorá bola v nočných hodinách. Zároveň Chorvátsko od rovnakého dátumu prešlo z kuny na spoločnú európsku menu euro.

 

Jednosmerný lístok je pre záujemcov k dispozícii od 29,90 eur vo vozni na sedenie a od 69,90 eur (limitovaná ponuka Sparschiene) v pohodlnom lôžkovom vozni, kde sú v cene cestovného zahrnuté aj plnohodnotné raňajky a drobné občerstvenie počas cesty. Viac informácií nájdete aj na www.zssk.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies