Železničná spoločnosť Slovensko chce prilákať ešte viac cestujúcich, spúšťa novú kampaň

NETKY.SK • 25 Január 2018, 13:02 • 2 min
Železničná spoločnosť Slovensko chce prilákať ešte viac cestujúcich, spúšťa novú kampaň

BRATISLAVA - Zatraktívniť cestovanie vlakom a poukázať na výhody využívania tohto druhu dopravy má za cieľ nová kampaň Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktorú predstavil vo štvrtok v rámci veľtrhu ITF Slovakiatour Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov po úspešnej online kampani, v ktorej testovali výhody vlaku oproti autu, pokračujú v spolupráci S Hudbou Vesmírnou. Skupina nahrala pre ZSSK novú pieseň taktiež o výhodách cestovania vlakom. Skladbu sprevádza videoklip natočený v uvoľnenej atmosfére priamo vo vlaku spolu so stovkou zamestnancov ZSSK.

 

To, čo sa začína ako obyčajná cesta, sa cez výpočet všetkých výhod, ktoré so sebou cestovanie vlakom prináša, postupne mení až na spontánnu párty v spoločenskom vozni. Ako povedal Patrik Horný, podpredseda predstavenstva ZSSK zodpovedný za stratégiu a transformáciu spoločnosti, predbežné výsledky za rok 2017 ukazujú, že stále viac platiacich cestujúcich využíva služby železníc, rastú tržby a IC vlaky sú v prevádzkovom zisku.

 

"Koľajová doprava, ak je správne nastavená, je veľmi ekologická a predstavuje dopravu budúcnosti. Dokazujú to aj verejné projekty vlád a samospráv všetkých vyspelých krajín Európy. Čím viac ľudí na Slovensku bude využívať vlaky, tým viac budú politici ochotnejší presmerovať tok investícií z výstavby ciest do modernizácie a možno aj konečne do výstavby nových rýchlejších a spoľahlivejších tratí," uzavrel Karol Martinček, člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona