Železničná spoločnosť plánuje náhradnú autobusovú dopravu v okolí Bratislavy

NETKY.SK • 30 Október 2015, 14:06 • 2 min
Železničná spoločnosť plánuje náhradnú autobusovú dopravu v okolí Bratislavy

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) plánuje v prípade potreby využiť náhradnú autobusovú dopravu v bratislavskom regióne.

slovakia

left justify in out

Za poskytovanie týchto služieb predpokladá za deväť mesiacov zaplatiť predbežne 450 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (540 tis. eur vrátane dane). Štátny vlakový osobný dopravca vyhlásil verejnú súťaž s tým, že náhradná autobusová doprava bude zabezpečená na štrnástich traťových úsekoch v okruhoch Lužianky, Kúty a Nové Zámky. Lehota na predkladanie ponúk je 9. decembra a rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií. Cena za 1 kilometer dopravy má relatívnu váhu 85 % a cena za každých ukončených pätnásť minút státia (stojné) 15 %.


Zákazka je rozdelená na tri časti podľa spomínaných okruhov v regióne Bratislava s predpokladanými cenami po 150 tis. eur bez dane (180 tis. eur s daňou). Náhradná autobusová doprava je plánovaná v okruhu Lužianky na traťových úsekoch Leopoldov - Nové Mesto nad Váhom, Leopoldov - Lužianky, Lužianky - Nitra, Lužianky - Topoľčany a Zbehy - Jelšovce a späť, v okruhu Kúty na úsekoch Kúty - Lanžhot (ČR), Kúty - Bratislava, Zohor - Záhorská Ves, Kúty - Skalica na Slovensku a Kúty - Trnava a späť a v okruhu Nové Zámky na úsekoch Nové Zámky - Komárno - Komárom (Maďarsko), Galanta - Štúrovo - Szob (Maďarsko), Nové Zámky - Nitra a Úľany nad Žitavou - Zlaté Moravce a späť.


Na náhradnú autobusovú dopravu v košickom regióne v okruhu Trebišov plánuje ZSSK v závislosti od jej využitia vynaložiť 414 tis. eur bez dane (takmer 497 tis. eur s daňou). Železničiari vybrali za poskytovateľa týchto služieb spoločnosť Ejzatour, s. r. o. zo Sniny vo verejnej súťaži s jedinou ponukou. Predpokladaná cena zákazky bola 414 tis. eur bez dane. Vyplýva to z verejného obstarávania vyhláseného v júni tohto roka.


Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,441 mil. eur, jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť vykonáva osobnú dopravu vo verejnom záujme na základe objednávky ministerstva a prevádzkuje InterCity vlaky na vlastné náklady bez podpory štátu.


Spoločnosť Ejzatour, s. r. o. vznikla v auguste 2007. Autobusovú dopravu pod týmto menom poskytuje už od roku 1999 vo forme prenájmu autobusov a mikrobusov. Spoločnosť má základné imanie 19 tis. eur a jej dcérskou firmou je Ejzatravel, s. r. o. v Snine. Tá vznikla v novembri 2013 so základným imaním 9 tis. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies