Železničná polícia neeviduje vážnejšie problémy ani s hliadkami ĽSNS

NETKY.SK • 28 September 2016, 18:39 • 2 min
Železničná polícia neeviduje vážnejšie problémy ani s hliadkami ĽSNS

BANSKÁ BYSTRICA – Železničná polícia na území Banskobystrického kraja hodnotí uplynulé mesiace, do ktorých spadá i letná turistická sezóna, pozitívne.

slovakia

left justify in out

Nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy a ako dnes uviedol riaditeľ odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Miroslav Svoreň, v posledných rokoch majú najnižší nápad trestnej činnosti či priestupkov. "Situácia na tomto úseku je dobrá," konštatoval.

 

V rámci kraja železničná polícia denne "sprevádza" v priemere 17 vlakov, z toho šesť rýchlikov a 11 osobných vlakov. Sporadicky sa vyskytnú prípady okradnutých cestujúcich, ktorí nechajú svoju batožinu bez dozoru, alebo krádež mobilných telefónov, ktoré cestujúci ponechajú bez dozoru na stolíkoch pod oknom. "Cestujúci by mali venovať zvýšenú pozornosť svojim osobným veciam a ochrane majetku," zdôraznil Svoreň.

 

Na otázku TASR, akú skúsenosť majú doteraz železniční policajti s tzv. Kotlebovými hliadkami, resp. hliadkami Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) vo vlakoch, reagoval: "Zaznamenali sme pohyb týchto osôb vo vlaku. Správali sa ako bežní cestujúci, mali zakúpený platný cestovný lístok. Prešli pár staníc, potom vystúpili. Nezaznamenali sme nejaký konflikt či výtržnosť." Ako však dodal, nemajú žiadny zmysel, poriadok na železnici si vedia urobiť vlastnými silami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies