Železničná doprava medzi Bohumínom a Žilinou je ochromená

NETKY.SK • 12 November 2013, 16:42 • 2 min
Železničná doprava medzi Bohumínom a Žilinou je ochromená

PRAHA - Vážne narušenie plynulosti železničnej dopravy na jednej z hlavných tratí spájajúcich Českú republiku so Slovenskom spôsobila dnešná nehoda nákladného automobilu, pri ktorej došlo k poškodeniu trakčného vedenia medzi železničnými stanicami Karviná a Karviná-Louky. Rýchliky tak niekde nahradili osobné vlaky, inde potom náhradná autobusová doprava, píše internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťosemročný vodič nákladného vozidla smerujúceho z Karvinej do Stonavy si nevšimol, že má vyzdvihnutú hydraulickú nakladaciu ruku a pri snahe vojsť na železničné priecestie strhol trakčné vedenie, ale pokračoval v jazde. O niekoľko kilometrov ďalej tak strhol ďalšie drôty.

Test na prítomnosť alkoholu v organizme vodiča skončil negatívne. Okolnosti, ktoré viedli k nehode, sú predmetom vyšetrovania, uviedla hovorkyňa karvinskej polície Zlatuše Viačková.

Nehoda úplne ochromila železničnú premávku medzi stanicami Bohumín a Žilina. Časť medzinárodných vlakov odklonili cez Havířov, cestujúci absolvujú časti trasy v osobných vlakoch alebo autobusoch.

Výluka v regióne potrvá podľa predbežných informácií až 18 hodín. Čas nevyhnutný na opravu trate sa ešte spresní. České železnice však varovali verejnosť pred možnými komplikáciami a meškaním vlakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies