Železničná doprava bude od nedele premávať v obmedzenom režime! Niekde sa vlaky úplne zrušia

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 07:06 • 2 min
Železničná doprava bude od nedele premávať v obmedzenom režime! Niekde sa vlaky úplne zrušia

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pre pandémiu koronavírusu a znížený dopyt po vlakovej doprave obmedzí na pokyn ministerstva dopravy od nedele (7. marca) dopravu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč, z 34,4 milióna vlakokilometrov plánovaných pre rok 2021 ubudne 917-tisíc.

 

Zníži sa interval spojov

Dočasne sa obmedzí doprava v okolí Bratislavy, od nedele budú premávať vlaky iba každú jednu hodinu, namiesto 30-minútového intervalu, ako je to v dopravnej špičke.

 

Medzi Bánovcami nad Ondavou a Veľkými Kapušanmi sa trvalo zastaví železničná doprava z dôvodu dlhodobého nezáujmu verejnosti (8 vlakov).


Redukcia dopravných výkonov je výsledkom dohody medzi ZSSK a rezortom dopravy. Cieľom je optimalizovať vlakovú ponuku a výdavky na verejnú dopravu tak, aby bol vplyv redukcie pre verejnosť minimálny.

 

Zabezpečenie plynulej, kvalitnej a spoľahlivej verejnej dopravy do zamestnania či škôl je vlakmi ZSSK podľa spoločnosti naďalej plnohodnotne realizované.

 

Obmedzenie vlakov je dočasné
Redukcia výkonov je na viacerých linkách a úsekoch medzištátnej dopravy platná už v súčasnosti. Na ďalších linkách je redukcia dočasná, pričom vyplýva zo súčasnej dostatočnej ponuky a výrazne zníženého dopytu po službách verejnej dopravy.

 

Termín obnovenia dopravy konkrétnych vlakov je orientačne stanovený do 1. septembra, resp. 5. septembra 2021.

Ako podotkol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký, ako železničiara ho neteší akékoľvek znižovanie výkonov či rušenie spojení.

 

Verí však, že sa po koronakríze železničná doprava dokáže vrátiť späť do svojich koľají a bude ešte silnejšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies