Železničiari zintenzívnili kontroly na tratiach, pre vysoké teploty sa deformujú

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 15:05 • 2 min
Železničiari zintenzívnili kontroly na tratiach, pre vysoké teploty sa deformujú

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v súvislosti s vysokými teplotami, ktoré vládnu od minulého týždňa zintenzívnili kontroly na tratiach, ktoré spravujú. Kontroly sa týkajú tak koľají, ako aj trakčného vedenia, ktoré majú tendenciu vplyvom horúčav meniť svoje fyzikálne vlastnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

"Len za uplynulý 25. týždeň sme na tratiach ŽSR v dôsledku vysokých teplôt zaevidovali dva prípady deformácie koľaje, tzv. vybočenie. Takéto poruchy, súvisiace s geometrickým usporiadaním traťovej koľaje, si pre zachovanie bezpečnosti vyžadujú vylúčenie koľaje z prevádzky," priblížila Pavliková. V 14 prípadoch bolo nutné okamžite zaviesť zníženú rýchlosť vlakov na rizikových miestach.

 

Zamestnanci odvetvia železničných tratí ŽSR vykonávajú pravidelné prehliadky tratí, a to buď pravidelnými pešími pochôdzkami alebo jazdami na dráhových vozidlách v pravidelných intervaloch. Okrem pravidelných peších pochôdzok sa v čase zvýšených teplôt vykonávajú aj teplotné pochôdzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies