Železničiari vymieňajú podvaly v železničnej stanici Varín

NETKY.SK • 13 Október 2015, 10:30 • 2 min
Železničiari vymieňajú podvaly v železničnej stanici Varín

VARÍN - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dnes začali so súvislou výmenou podvalov prvej staničnej koľaje v železničnej stanici Varín, ktorá potrvá nepretržite do 19. októbra 2015.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne ŽSR Martiny Pavlikovej je súvislá výmena podvalov nevyhnutná pre zaistenie požadovanej kvality geometrickej polohy koľaje. "Počas nepretržitej sedemdňovej výluky je naplánovaná výmena 780 kusov drevených podvalov za betónové. Zároveň dôjde k smerovej a výškovej úprave geometrickej polohy koľaje a úprave štrkového lôžka. Výkony realizujú vlastní zamestnanci vnútroorganizačných jednotiek, s využitím mechanizácie z externého prostredia – 'dvojcestného' stroja typu Atlas s nadstavbou na výmenu podvalov. Výmena podvalov je financovaná z vlastných zdrojov ŽSR, s celkovými predpokladanými finančnými nákladmi 18.000 eur," informovala Pavliková.

 

Doplnila, že pre zvýšenie priepustnosti vlakovej dopravy na trati Vrútky – Žilina bude jazda vlakov cez železničnú stanicu Varín zo smeru od Vrútok vedená variantnou vlakovou cestou po spojovacej koľaji cez železničnú stanicu Žilina-Teplička. Netýka sa to vlakov osobnej dopravy, ktoré zastavujú v železničnej stanici Varín. "ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave v dôsledku výlukovej činnosti vo Varíne. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach," upozornila hovorkyňa ŽSR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies