Železnice SR vyhlásili tender na kontrolu materiálu koľajníc a výhybiek

NETKY.SK • 26 Február 2017, 10:04 • 2 min
Železnice SR vyhlásili tender na kontrolu materiálu koľajníc a výhybiek

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) chcú na vykonanie kontroly materiálu koľajníc a výhybiek, vrátane ich zvarov, defektoskopickou vlakovou súpravou za tri roky vynaložiť 1,6 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,92 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, súčasťou služby je následné dohľadanie zistených chýb ručnými prístrojmi a meranie profilu (opotrebenia koľajníc) vo vybraných úsekoch. Zabezpečenie hnacích dráhových vozidiel s obsluhou bude potrebné v prípade, ak defektoskopická vlaková súprava nebude mať vlastný zdroj pohonu.

Základnú defektoskopickú kontrolu koľajníc vlakovou súpravou požadujú ŽSR vykonať kombináciou metód ultrazvuku a vírivých prúdov iba na vybraných úsekoch. "Na tratiach TENT (transeurópska dopravná sieť) a vybraných tratiach vnútroštátnej dopravy sa musí vykonávať základná defektoskopická kontrola koľajníc minimálne raz ročne defektoskopickou vlakovou súpravou," oznámil štátny správca železničnej infraštruktúry.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Podnik má základné imanie 800,17 mil. eur. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona