Železnice Slovenskej republiky zaznamenali mimoriadne tragický týždeň na železničných tratiach

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 16:07 • 2 min
Železnice Slovenskej republiky zaznamenali mimoriadne tragický týždeň na železničných tratiach

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali počas 19. týždňa až šesť zrážok vlaku s civilnou osobou. Informovala o tom ich hovorkyňa Martina Pavliková. Polovica nehôd sa skončila tragicky, v troch prípadoch ŽSR predpokladajú samovraždu.

slovakia

left justify in out

V stredu (6.5.) na železničnej stanici v Dunajskej Strede zrazil vlak opitého muža, ktorý sa nachádzal v tesnej blízkosti koľajiska. Po zrážke ho previezli do nemocnice, priblížila Pavliková.
     

Vo štvrtok (7.5.) vlak zrazil ženu, ktorá chcela podľa hovorkyne ŽSR pravdepodobne spáchať samovraždu. Nehoda sa stala na trati v Komárne, medzi zriaďovacou a železničnou stanicou. Aj v tomto prípade ženu previezli do nemocnice.
     

Dve zrážky zaznamenali ŽSR v piatok (8.5.). Na trati medzi Zohorom a Záhorskou Vsou sa do stretu s vlakom dostal cyklista. Zraneného letecky z miesta nehody odviezla helikoptéra. Zrážku s vlakom neprežila žena, ktorá sa vo večerných hodinách pohybovala na trati medzi Martinom a Vrútkami.
     

Ďalšia žena zomrela v sobotu (9.5.) v Košiciach po zrážke s IC vlakom. Tragická nehoda sa stala o 22.43 h na zabezpečenom železničnom priecestí. "Príčina nehody sa vyšetruje, predpokladáme, že šlo o samovraždu," uviedla Pavliková.
     

O samovraždu by malo ísť aj v prípade nedeľnej (10.5.) zrážky vlaku s mužom na trati medzi Košicami a Kostoľanmi nad Hornádom. Nehoda, ktorú vyšetruje polícia, sa stala napoludnie.
     

ŽSR počas uplynulého týždňa zaznamenali aj zrážku vlaku s osobným motorovým vozidlom. Došlo k nej v utorok (5.5.) na zabezpečenom železničnom priecestí medzi Mníchovou Lehotou a Bánovcami nad Bebravou. Pri nehode nikto neutrpel ťažké zranenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies