Železnice sa vyhli súťaži vďaka zmluve za 399.999 eur!

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 13:50 • 2 min
Železnice sa vyhli súťaži vďaka zmluve za 399.999 eur!

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) delilo od vypísania klasickej verejnej súťaže na nákup závor na priecestia či semaforov jedno euro. Štátna firma totiž plánuje na tento účel minúť v najbližších dvoch rokoch 399.999 eur. Ide o hraničnú sumu, do ktorej stačilo železniciam podľa zákona vyhlásiť namiesto riadneho tendra len prieskum trhu. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Hospodárskej noviny (HN).

slovakia

left justify in out

Železnice pre denník reagovali, že postupovali v zmysle zákona. "Výzva na predkladanie návrhov bola uverejnená na našej stránke a prihlásiť sa do súťaže mohol akýkoľvek subjekt, ktorý spĺňal kritéria," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Prieskum trhu podľa nej trval viac ako mesiac a zapojila sa jedna firma, AŽD Praha. Tá bude ŽSR dodávať zabezpečovacie systémy na základe dvojročnej rámcovej zmluvy.

Ministerstvo dopravy sa chce podľa HN na zmluvu štátnych železníc s AŽD Praha pozrieť. Rezort Jána Počiatka (Smer-SD) má podľa hovorcu Martina Kóňu záujem, aby obstarávania v ich podriadených organizáciách prebehli transparentne. "Túto zmluvu budeme konzultovať aj s vedením Železníc SR. V prípade preukázania, že je táto zmluva nevýhodná, podnikneme opatrenia," dodal pre denník Kóňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies