Železnice pre opravu uzavrú priecestie na úseku Trnava - Šelpice

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 13:36 • 2 min
Železnice pre opravu uzavrú priecestie na úseku Trnava - Šelpice

TRNAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začnú v nedeľu 31. mája od 8. hodiny komplexne rekonštruovať železničné priecestie v železničnom kilometri 4,219 v úseku Trnava - Šelpice.

slovakia

left justify in out

Priecestie bude úplne uzavreté do 6. júna do 18. hodiny. Pre vodičov bude osadené dopravné značenie pre obchádzkovú trasu. Železničná doprava počas koľajových výluk bude nahradená autobusovou dopravou. TASR o tom informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR.

 

"Komplexná rekonštrukcia priecestia začne demontážou pôvodnej konštrukcie a rozobratím nábehov cestnej komunikácie. Následne sa vytrhne koľajové pole a odbagruje sa koľajové lôžko. Po vytvorení nového koľajového lôžka sa položia taktiež nové koľajové polia. Potom sa koľajové lôžko doštrkuje a po následnej úprave GPK (geometrickej polohy koľaje) sa vykoná montáž novej priecestnej konštrukcie typu STRAIL a urobí sa asfaltové napojenie komunikácie," informovala Popluhárová.

 

Rekonštrukcia je financovaná z vlastných zdrojov ŽSR v plánovanom objeme 112.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona