Železnice dajú za stravné a nápojové poukážky najviac 38 miliónov eur

NETKY.SK • 16 December 2014, 13:34 • 2 min
Železnice dajú za stravné a nápojové poukážky najviac 38 miliónov eur

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) by za stravovacie a nápojové poukážky pre svojich štrnásťtisíc zamestnancov mali zaplatiť najviac 37,95 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Taká istá bola aj predpokladaná cena tri a pol ročnej zákazky vyhlásenej v auguste.

slovakia

left justify in out

Ako informoval štátny správca železničnej infraštruktúry o výsledku verejného obstarávania, stravenky zabezpečí firma Le Cheque Dejeuner, s. r. o. Bratislava za 37 mil. eur a nápojové poukážky DOXX - Stravné lístky, spol. s r. o. Žilina za 950 tis. eur bez dane. V oboch častiach tendra dostali železničiari po dve ponuky a o ich vyhodnotení rozhodla elektronická aukcia. Maximálny finančný objem podľa spoločnosti nemusí byť úplne vyčerpaný, keďže počet poukážok sa môže meniť v závislosti od počtu zamestnancov. 

 

"Predmetom zákazky je zabezpečenie stravovania zamestnancov ŽSR formou stravovacích poukážok v zariadeniach, ktoré sú oprávnené poskytovať stravovacie služby a zároveň akceptujú stravovacie poukážky, a zabezpečenie pitného režimu zamestnancov formou nápojových poukážok ako ochranného a preventívneho opatrenia pri záťaži teplom a chladom," uviedli ŽSR. 

 

Štátna Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK), zabezpečujúca osobnú dopravu, by zas mala na rekondičné pobyty zamestnancov vynaložiť 850 tis. eur bez dane. Taká istá bola predpokladaná hodnota zákazky. Tieto služby budú železničiarom poskytovať vybrané kúpele počas troch rokov v rozsahu 2 100 lôžok. 

 

Prírodné jódové kúpele Číž, a. s. zabezpečia rekondičné pobyty zamestnancov ZSSK z piatich krajov na západe a severe Slovenska a Bardejovské kúpele, a. s. z troch krajov na strednom a východnom Slovensku zhodne po 425 tis. eur bez dane. V tendri zverejnenom v auguste prišli v dvoch častiach dve, resp. tri ponuky uchádzačov. 

 

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. ŽSR majú základné imanie 800,17 mil. eur, spravujú a prevádzkujú železničnú infraštruktúru, vrátane 3 600 km tratí. 

 

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur. Spoločnosť vykonáva osobnú dopravu vo verejnom záujme na základe objednávky ministerstva dopravy a IC vlaky prevádzkuje na vlastné náklady bez podpory štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies