Železnice chcú nakúpiť elektrinu a zemný plyn za 21 mil. eur

NETKY.SK • 10 Október 2016, 11:56 • 2 min
Železnice chcú nakúpiť elektrinu a zemný plyn za 21 mil. eur

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) predpokladajú zaplatiť za združenú dodávku energií (elektriny a zemného plynu) za dvanásť mesiacov predbežne 21 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (25,2 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, súčasťou zákazky je okrem dodávky elektriny a zemného plynu, vrátane prenesenia zodpovednosti za odchýlku, zabezpečenie distribúcie a súvisiacich služieb. Predpokladané množstvo odberu elektriny za uvedené obdobie je 113 221 megawatthodín (MWh) a zemného plynu 82 tisíc MWh.

slovakia

left justify in out

Lehota na predkladanie ponúk je 11. novembra, plánované je použitie elektronickej aukcie. Železničiari na základe výsledku verejného obstarávania uzavrú rámcovú dohodu s jediným uchádzačom. Požadovaný celkový obrat uchádzačov za posledné tri hospodárske roky musí byť minimálne 40 mil. eur. "Vzhľadom na predpokladanú hodnotu zákazky je potrebné preukázať, že uchádzač je spôsobilý a ekonomicky stabilný partner, ktorý je schopný bezproblémovo dodať predmet zákazky," odôvodnili železnice požiadavku na celkovú výšku obratu za tri roky.

 

Uchádzači zároveň musia predložiť zoznamy poskytnutých dodávok elektriny a zemného plynu za posledné tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov. Podmienkou sú realizované dodávky minimálne 60 tisíc MWh elektriny v uvedenom období najmenej dvom firemným odberateľom, nie domácnostiam (každému v objeme najmenej 20 tisíc MWh ročne), ako aj 30 tisíc MWh zemného plynu tiež aspoň dvom firmám (každej v objeme minimálne 10 tisíc MWh ročne).

 

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Podnik má základné imanie 800,17 mil. eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies