BRATISLAVA – Zelený štvrtok je štvrtok pred Veľkou nocou. Zelený preto, že je to ako spomienka na čerstvú zeleň v Getsemanskej záhrade. Preto aj jedlo bude zelené.
Špenát so zemiakmi a volským okom.
Suroviny pre 4 osoby:
250 g mrazeného špenátu, olej, 1 PL hladkej múky, mlieko, 4 vajcia na volské oči, soľ, 2 strúčiky cesnaku,
Príprava:
Špenát si necháme rozmraziť. Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme špenát, soľ, prelisovaný cesnak a za stáleho miešania počkáme kým začne vrieť. Potom podľa potreby pridáme mlieko, chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa. Podávame s varenými zemiakmi a volským okom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies