Zelený dres na Tour de France by sa mal stať opäť korisťou Petra Sagana

NETKY.SK • 31 August 2020, 16:33 • 2 min
Zelený dres na Tour de France by sa mal stať opäť korisťou Petra Sagana

BRATISLAVA - Slovenský "tourminátor" síce ešte nie je lídrom bodovacej súťaže na Tour de France, ale nedeľňajšou účasťou v úniku súperom naznačil, že ani tento rok nebude mať inú prioritu ako "maillot vert", teda zelený dres.

slovakia

left justify in out

Stratégia v etape 

Napriek tomu, že šprintérska prémia (Sagan bral 17 bodov za 2. miesto) bola už v úvode náročnej horskej previerky v okolí Nice, slovenský cyklista sa rozhodol zostať v úniku a otestovať si nohy s najlepšími v 16 km dlhom stúpaní na Col de la Colmiane s priemerom 6,3%. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tour de France™ (@letourdefrance),

 

A hoci neskôr v rovnako náročnom stúpaní na Col du Turini už zvoľnil tempo, dostal do nôh aspoň trochu rýchlosti v kopcoch pred náročným trojtýždňovým dianím na "Starej dáme".

 

Štastný aj za druhé miesto na prémii
"Dlhý ale dobrý deň pre mňa. Musel som zabojovať o body na šprintérskej prémii do súťaže o zelený dres. Som šťastný aj z toho, že Emu Bochmann došiel v hlavnej skupine. Budeme pokračovať v tom, aby sme každý deň vydali zo seba to najlepšie," zhodnotil Peter Sagan na webe svojho tímu.

 

img

 

Riaditeľ Bory bol spokojný 

Saganove slová potvrdil aj športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Enrico Poitschke: "V náročnej etape bol náš cieľ získať na prémii body pre Petra v bodovacej súťaži. Vyšlo to dobre, keďže skončil druhý. Neskôr sa spolu s Lukasom Pöstlebergerom ocitli v úniku a pracovali veľmi dobre."

 

Je to len úvod 

Hoci má Sagan na druhom mieste manko 18 bodov na súčasného lídra bodovacej súťaže Alexandra Kristoffa, podľa špecializovaného webu Cyclingnews by nórsky víťaz úvodnej etapy nemal Slovákovi robiť problémy v boji o zelené tričko.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexander Kristoff (@kristoff87),

 

"Sagan by sa mohol ocitnúť relatívne bez súperov v honbe za ôsmym zeleným dresom na tejto Tour. Azda jediný pretekár, ktorý by s ním mohol držať krok a získavať body na prémiách v kopcovitých etapách je Matteo Trentin. Je silný v kopcoch a aj rýchly," mieni Cyclingnews.

 

Nový majiteľ žltého dresu
Kristoff strávil nedeľu v žltom drese lídra pelotónu, do tretej etapy už odštartoval v najcennejšom drese Francúz Julian Alaphilippe. Nór sa oblečie do zeleného. "Bol som prvýkrát v žltom a užíval som si každú chvíľu. V zelenom drese to bude ďalší krásny deň, ktorý mi bude chutiť," uviedol Kristoff.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tour de France™ (@letourdefrance),

 

Ďalšia možnosť pre Sagana 
Dnes sa presúvajú cyklisti na Tour de France z Nice do Sisteronu, etapa meria 198 km. A hoci im trasu skrížia tri horské prémie tretej a jedna štvrtej kategórie, vzhľadom na rovinatejší záver by sa k slovu mali opäť dostať šprintéri aj so Slovákom Saganom. Najlepší v cieli sa očakávajú po 17.15 h.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies