Zelenskyj: „ Žiadam bezodkladne vytvoriť osobitný tribunál pre ruských vrahov."

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 21:38 • 2 min
Zelenskyj: „ Žiadam bezodkladne vytvoriť osobitný tribunál pre ruských vrahov."

KYJEV - Na dnešnej konferencii ministrov spravodlivosti Európskych štátov, vystúpil Volodymyr Zelenskyj s novým prejavom.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident bol na stretnutí v Haagu prítomný prostredníctvom telemostu. V prejave požiadal prítomných zástupcov o vytvorenie osobitného tribunálu, ktorý bude súdiť Rusov. 

 

"Existujúce justičné orgány nemôžu postaviť pred súd všetkých vinníkov. Preto je potrebný osobitný tribunál, aby sa zaberal zločinom ruskej agresie na Ukrajine... taký tribunál, ktorý zabezpečí spravodlivé a legitímne potrestanie tých, ktorí odštartovali túto sériu katastrof," povedal Zelenskyj na konferencii, ktorú zorganizovala holandská vláda, Európska komisia a Medzinárodný trestný súd. 

 

Prečítajte si aj: Joe Biden vyslal Iránu tvrdý odkaz. Čo povedal?

 

img

 

Podľa ukrajinského prezidenta musia byť všetci ruskí vojnoví zločinci spravodlivo potrestaní. Zelenskyj sa takto vyjadril niekoľko hodín po ruskom raketovom útoku na mesto Vinnycia v strednej časti Ukrajiny, ktorý si vyžiadal prinajmenšom 20 civilných obetí na životoch, vrátane detí.
     

Vyjadrenie našej ministerky: Mária Kolíková: „Plne podporujeme vyšetrovanie vojnových zločinov Ruska."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies