Zelenskyj v slzách: Je to národná strata!

NETKY.SK • 1 August 2022, 06:26 • 2 min
Zelenskyj v slzách: Je to národná strata!

MIKOLAJIV - Pri útoku na juhoukrajinské mesto Mykolajiv zahynul v nedeľu zakladateľ a majiteľ jednej z najväčších ukrajinských poľnohospodárskych spoločností Olexij Vadaturskyj.

slovakia

left justify in out

Pri včerajšom útoku Rusov zahynul aj jeden z najbohatších Ukrajincov. Starosta Mykolajiva Olexandr Senkevič v nedeľu ráno informoval, že toto juhoukrajinské mesto cez noc ostreľovala ruská armáda, v dôsledku čoho zahynuli dvaja ľudia a tri osoby utrpeli zranenia. Podľa Senkeviča pritom pravdepodobne išlo o doposiaľ najsilnejšie ostreľovanie mesta od začiatku vojny.

 

Smrť ukrajinského podnikateľa Olexija Vadatuského, ktorý je niektorými médiami označovaný za oligarchu, oznámil včera gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

 

Prečítajte si aj: Ambiciózny projekt. Saudská Arábia plánuje obrovský presklený mrakodrap

 

img

 

Podľa Kima zomrel Vadaturskyj so svojou manželkou Rajisou v ich spoločnom dome v Mykolajive. Mesto bolo ostreľované v noci a v nedeľu ráno. „Olexij toho urobil veľa pre Mykolajivskú oblasť, pre Ukrajinu. Jeho prínos k rozvoju poľnohospodárskeho a lodiarenského priemyslu je neoceniteľný," napísal Kim na Telegrame.

 

Podľa televízie BBC bol Vadaturskyj jedným z najbohatších občanov Ukrajiny. Jeho firma Nibulon, ktorej centrála sa nachádza v Mykolajive, sa podľa The Guardian zaoberá pestovaní a exportom pšenice, jačmeňa a kukurice a má aj vlastnú flotilu lodí a lodenicu.

 

img

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil smrť podnikateľa za obrovskú stratu pre celú Ukrajinu", pričom uviedol, že Vadaturskyj sa snažil na Ukrajine vybudovať moderný trh s obilím.

 

Mohlo by vás zaujímať: Kto sú tajomní Vagnerovci? A z čoho ich obviňuje Británia?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies