Zelenskyj sa cestou z Bruselu stretol s poľským prezidentom Dudom

NETKY.SK • 10 Február 2023, 14:00 • 2 min
Zelenskyj sa cestou z Bruselu stretol s poľským prezidentom Dudom

VARŠAVA - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok večer stretol cestou z Bruselu späť do Kyjeva so svojím poľským náprotivkom Andrzejom Dudom. V piatok to poľskej agentúre PAP povedal vedúci kancelárie poľského prezidenta pre medzinárodnú politiku Marcin Przydacz, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Zelenskyj Dudu informoval počas stretnutia v meste Rzeszów na juhu Poľska o výsledkoch svojich stretnutí v Bruseli, Paríži a Londýne. Okrem toho hovorili prezidenti aj o súčasnej situácii na bojovom fronte na Ukrajine a o snahe Západu poskytovať Ukrajine vojenskú pomoc. Zelenskyj v stredu neohlásene navštívil Britániu, odkiaľ odcestoval do Francúzska a následne sa vo štvrtok v Bruseli zúčastnil na summite Európskej únie.

 

Ukrajinský prezident vyzval v Bruseli európske štáty, aby zvýšili svoju pomoc pre Ukrajinu, a žiadal navýšenie dodávok zbraní. Ešte predtým Zelenskyj v stredu rokoval v Paríži s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. V Londýne sa stretol s britským premiérom Rishim Sunakom i kráľom Karolom III. Išlo o prvú návštevu Zelenského v Európe od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies