Zelenskyj požiadal lídrov G7 o obranné systémy a ďalšie sankcie

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 13:18 • 2 min
Zelenskyj požiadal lídrov G7 o obranné systémy a ďalšie sankcie

ELMAU – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požiadal v pondelok lídrov skupiny G7 o protivzdušné obranné systémy, viac sankcií voči Rusku a bezpečnostné záruky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na nemenovaného európskeho predstaviteľa. Zelenskyj sa v pondelok pripojil k summitu lídrov G7, ktorý sa v týchto dňoch koná na zámku Elmau v bavorských Alpách, prostredníctvom videospojenia. Jeho prejav však nebol odvysielaný verejnosti, píše agentúra AP.

 

 

Podľa nemenovaného európskeho predstaviteľa Zelenskyj počas svojho príhovoru uviedol, že chce, aby sa vojna skončila do konca tohto roka pred nástupom zimy. Podobné informácie priniesla aj agentúra AFP, ktorá s odvolaním sa nemenovaný zdroj uviedla, že ukrajinský prezident vyzval lídrov G7, aby podnikli všetko v záujme ukončenia vojny do konca roka a vyzval aj na „zintenzívnenie sankcií“ voči Rusku.

 

Prečítajte si tiež: Nesmieme padnúť do Putinovej pasce, vyhlásil Scholz

 

img

 

Podľa Zelenského je totiž aj napriek niekoľkým kolám sankcií uvalených na Rusko potrebné pokračovať v hromadení tvrdých represívnych krokov a „neznižovať tlak“ vyvíjaný na Moskvu.

 

Možno vás zaujme: Zelenskyj varuje obyvateľov Bieloruska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies