Zelenskyj: Oslobodzujeme od Rusov Európu i celý svet

NETKY.SK • 23 August 2022, 17:50 • 2 min
Zelenskyj: Oslobodzujeme od Rusov Európu i celý svet

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to vyhlásil v utorok v príhovore na summite tzv. krymskej platformy.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedol, že prinesie slobodu Ukrajine aj občanom na Kryme. Prisľúbil, že sa nezastaví, kým Kyjev neobnoví ukrajinskú vládu nad Krymským polostrovom, ktorý v roku 2014 anektovalo Rusko.

 

„V záujme toho..., aby sa vrátila predvídateľnosť a bezpečnosť do nášho regiónu, do Európy a do celého sveta, musíme zvíťaziť - zvíťaziť v boji proti ruskej agresii. Preto musíme oslobodiť Krym od okupácie. Začalo to Kryme, skončí to na Kryme," vyhlásil Zelenskyj.

 

obrazok


Pred príhovorom na summite ukrajinský prezident v utorok varoval Moskvu pred reakciou Kyjeva na prípadný ruský útok na Deň nezávislosti Ukrajiny, ktorý pripadá na stredu 24. augusta.

„Čo urobí Ukrajina, ak zasiahnu Kyjev?... Ak nás zasiahnu, dostanú odpoveď, mocnú odpoveď... Chcem povedať, že táto reakcia bude každým dňom silnejšia," uviedol Zelenskyj s tým, že rovnako bude Ukrajina reagovať aj na útok na akékoľvek iné ukrajinské mesto.

 

obrazok

 

Krymská platforma je medzinárodná diplomatická iniciatíva Ukrajiny, ktorej cieľom je hľadať cesty k obnoveniu ukrajinskej vlády nad anektovaným Krymom. Prvý summit platformy sa konal vlani v auguste.

 

K tomu, že ruská FSb včera informovala, že ruskú novinárku Dariu Duginovú mala zavraždiť Ukrajinka z tajných ukrajinských služieb sa Zelenskyj nevyjadril. Viac o tom nájdete tu: Rusi získali dôkazy o tom, že Dariu Duginovú zavraždila ukrajinská tajná služba!

 

Prečítajte si aj: Dianu zavraždili, tvrdí vyšetrovateľka prípadu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona