Zelenskyj nepriamo potvrdil, že Rusi získali kontrolu nad Bachmutom

NETKY.SK • 21 Máj 2023, 13:30 • 2 min
Zelenskyj nepriamo potvrdil, že Rusi získali kontrolu nad Bachmutom

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu na summite krajín G7 v japonskej Hirošime nepriamo potvrdil že Rusko získalo kontrolu nad mestom Bachmut na východe Ukrajiny. Podľa jeho slov tam Rusi všetko zničili.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu na summite krajín G7 v japonskej Hirošime nepriamo potvrdil že Rusko získalo kontrolu nad mestom Bachmut na východe Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

 

Zelenskyj podľa AP vyjadril presvedčenie, že Ukrajina toto mesto stratila. Rusi tam podľa jeho slov všetko zničili. "Dnes je Bachmut už len v našich srdciach," povedal Zelenskyj. Ruské ministerstvo obrany v nedeľu vyhlásilo, že ruské jednotky spolu s bojovníkmi ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny získali úplnú kontrolu nad mestom Bachmut. Šéf vagnerovcov Jevgenij Prigožin v sobotu tiež hlásil získanie úplnej kontroly nad mestom. Ukrajinská vláda však tieto tvrdenia bezprostredne nepotvrdila, píše AP.

 

Námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová pritom ešte v sobotu uviedla, že boje o Bachmut pokračujú a situácia je kritická. Rusko sa toto mesto usiluje dobyť od vlaňajšieho augusta. Ide o najdlhšiu a pravdepodobne najkrvavejšie boje počas konfliktu na Ukrajine, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies