Zelenského bundu vydražili za 90 000 libier

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 20:46 • 2 min
Zelenského bundu vydražili za 90 000 libier

LONDÝN - Dražbu flísovej khaki bundy ukrajinského prezidenta viedol britský premiér Boris Johnson, ktorý Zelenského nazval jedným z najúžasnejších lídrov dnešnej doby.

slovakia

left justify in out

Zelenskyj sa objavuje od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu na verejnosti, počas videopríhovorov i stretnutí so štátnikmi v oblečení khaki farby.

 

 

„Priatelia, podporte dnes Ukrajinu, aby krásne historické európske hlavné mesto Kyjev už nikto neohrozoval a aby Ukrajina bola opäť celistvá a slobodná,“ vyhlásil počas dražby Johnson.

 

Prečítajte si tiež: Ukrajinci pripravili ďalšiu poctu pre Borisa Johnsona

 

Dražba s názvom Odvážna Ukrajina, ktorú organizoval aukčný dom Christie's, sa konala v londýnskej galérii Tate Modern s cieľom vyzbierať peniaze na humanitárnu pomoc pre Ukrajinu.

 

 

Okrem Zelenského bundy dražili i šálku v tvare kohúta, ktorú dostal Johnson počas prechádzky so Zelenským v Kyjeve, a tiež prehliadku Kyjeva v spoločnosti jeho starostu Vitalija Klička. O občerstvenie na dražbe sa postaral jediný ukrajinský šéfkuchár, ktorý je držiteľom Michelinskej hviezdy.

 

Zúčastneným sa prostredníctvom videa prihovoril i sám Zelenskyj, ktorý pochválil Spojené kráľovstvo aj „odvážneho Borisa (Johnsona)“.

 

Možno vás zaujme: Dmitrij Medvedev označil EÚ za stádo, Viktor Orbán si vyslúžil pochvalu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies