BRATISLAVA – Aby sme nepridávali recepty len z mäsa, skúste aj niečo vegetariánske. Kel je zdravý a chutný. Skúste tento netradičný recept.
Suroviny pre 4 osoby:
60 dkg ružičkového kelu, soľ, 15 dkg strúhanky, maslo, 1,5 dcl smotany, 2 vajíčka, nízkotučný strúhaný syr, strúhaný muškátový orech,
Príprava:
1. Kel očistíme, zbavíme zhrubnutej stopky a uvaríme v slanej vode do mäkka.
2. Na masle opražíme strúhanku, ku ktorej pridáme uvarený a odkvapkaný kel.
3. Takto pripravený kel vysypeme do zapekacej misy. Vajíčka dobre vyšľaháme, pridáme smotanu, soľ, muškátový oriešok a zalejeme kel.
Pečieme v rúre dovtedy, kým povrch nezačne chytať peknú ružovú farbu.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies