Zelená hliadka vyzbierala tento rok 4 642 vriec odpadu

NETKY.SK • 29 December 2013, 15:24 • 2 min
Zelená hliadka vyzbierala tento rok 4 642 vriec odpadu

BRATISLAVA - V tomto roku združenie vyčistilo areál Filiálky, čiernu skládku pri železničnej stanici Podunajské Biskupice či pomohlo pri likvidácií azbestovej skládky v Krásňanoch.

slovakia

left justify in out

Združenie Zelená hliadka vyzbieralo tento rok v Bratislave 4 642 vriec odpadu. Organizátori iniciatívy usporiadali celkovo 123 zberov odpadkov, do ktorých zapojili 400 dobrovoľníkov. Celkovo sa na podujatiach zúčastnilo 1 864 ľudí. Agentúru SITA o tom informoval Matúš Čupka zo združenia Zelená hliadka.

Ako povedal Čupka, pri zbieraní odpadkov dobrovoľníci odpracovali približne 6 524 hodín. "V tomto roku sme vyčistili napríklad areál Filiálky, kde pribudli tiež nové odpadkové koše, ktoré pravidelne vyprázdňujeme. Rozsiahlu čiernu skládku sme vyčistili aj pri železničnej stanici Podunajské Biskupice, vyčistili sme celý Ružinov, pomohli sme tiež pri likvidácií azbestovej skládky v Krásňanoch," povedal Čupka a dodal, že združenie pomáhalo tiež s udržiavaním čistoty na podujatiach Dobrý trh, Uprising Festival či Pride. V Dúbravke na Poliankach podľa Čupku zlikvidovali tri rozsiahle čierne skládky. 

"V budúcom roku bude našou hlavnou aktivitou dočistenie Zátišia, ide o druhú najväčšiu čiernu skládku v Bratislave. Okrem toho budeme dočisťovať aj skládku na Prístavnej ulici. Pozrieť sa chceme opäť do lužných lesov a chceme sa začať venovať bunkrom v okolí Železnej studienky, ktoré sú dnes plné odpadkov," povedal Čupka, podľa ktorého ďalšie skládky budú zisťovať cez portál Mapujeme.sk. 

Zelená hliadka je združením občanov, ktorí chcú poukázať na problém odpadu v uliciach Bratislavy a motivovať ľudí, aby sa angažovali v prospech životného prostredia. Združenie zároveň poukazuje na problematiku premnoženia reklamných zariadení v Bratislave. Cieľom Zelenej hliadky je pomocou komunitných a cielených akcií vytvoriť neformálnu skupinu obyvateľov a ísť pozitívnym príkladom samosprávam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies