Zelená domácnostiam je konečne nastavená zmysluplne

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 06:00 • 2 min
Zelená domácnostiam je konečne nastavená zmysluplne

BRATISLAVA – Slovenská asociácia fotovoltického priemyslu a OZE (SAPI) privítala nové pravidlá programu podpory nákupu obnoviteľných zdrojov energie Zelená domácnostiam.

slovakia

left justify in out

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) spustí registráciu žiadostí o podporu v pondelok (13. 6.), no podstatný pre pridelenie financií nebude čas registrácie, ale zaslanie zmluvy s prideleným registračným kódom dodávateľom zariadenia. Ten bude mať tri mesiace na dokončenie zákazky a až potom SIEA uvoľní financie.

 

img

 

„Po májovom fiasku sa ministrovi Sulíkovi a SIEA podarilo nájsť nastavenie, vďaka ktorému bude program fungovať spoľahlivo a efektívne,“ uviedla SAPI. Zelení energetici ocenili návrat k podpore všetkých relevantných zdrojov, to znamená podporu tepelných čerpadiel, fotovoltických panelov, kotlov na biomasu aj solárnych kolektorov, čo dáva domácnostiam možnosť výberu toho najlepšieho riešenia. Rovnako odborníci ocenili aj samotný spôsob nastavenia podpory, vďaka čomu je dostupná prakticky pre každého, kto má o zelené zdroje záujem.

 

„Májové kolo programu Zelená domácnostiam bol veľký krok späť. Sme radi, že to pochopila SIEA aj minister Sulík a ešte viac nás teší, že zvážili naše pripomienky, ktoré prispeli k tomu, že aktuálne nastavenie je snáď najlepšie možné riešenie pre všetky strany, aké sme tu doteraz mali. Veríme, že spolupráca SAPI s vládou a jej agentúrami sa bude naďalej prehlbovať a spoločne budeme nachádzať riešenia, ktoré pomôžu Slovensku plniť klimatické ciele,“ zhodnotil zmeny riaditeľ SAPI Ján Karaba.

 

Možno vás zaujme: Slovenskí žiaci začali výrazne prispievať k zmierneniu klimatickej krízy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona