Zedník proti Trenčínu v bystrickom, v utorok už v drese AIK Štokholm

NETKY.SK • 11 Január 2011, 09:01 • 2 min
Zedník proti Trenčínu v bystrickom, v utorok už v drese AIK Štokholm

Zedník proti Trenčínu v bystrickom, v utorok už v drese AIK Štokholm

slovakia

left justify in out

img

Proti Trenčínu v 41. kole hokejovej extraligy si Richard Zedník uplynulý piatok pred bystrickými divákmi obliekol dres 'baranov' v tejto sezóne naposledy. O tri dni neskôr súhlasil s podmienkami a upísal sa AIK Štokholm. Hnacím motorom boli pre Richarda Zedníka majstrovstvá sveta, ktoré ho mimoriadne motivujú. "Myslím si, že v švédskej lige sa môžem na ne veľmi dopre pripraviť," myslí si.
Aký vývoj v posledných hodinách mal podpis zmluvy Richarda Zedníka s AIK Štokholm vie najlepšie on sám, čo všetko prežíval, aké alternatívy skloňoval. "Rokovania boli intenzívne, či v Amerike, alebo v Európe, zmluvu som podpísal s AIK Štokholm až v pondelok popoludní. Najskôr sa dosť pri mojom novom angažmáne spomínal St. Louis Blues, asi to stroskotalo na čase. Ešte teraz v utorok chceli rokovať, no ja som dostal ponuku z Európy, mal som sa rýchlo rozhodnúť, a tak sa aj stalo."
Prioritne sa chcel Richard Zedník vrátiť do NHL a hlavne z tohto dôvodu bola možnosť zahrať si v drese 'bluesmanov' mimoriadne lákavá. "Zo Štokholmu ma oslovili dávnejšie a uvítali moje rozhodnutie. Napriek tomu som čakal do poslednej chvíle a až s mojím podisom som definitívne stopol všetky ďalšie úvahy. Inak AIK Štokholm mi vyhovuje, hrá tam Rasťo Pavlikovský a on klub chválil, aj dobrého trénera a samotné mesto."
Richard Zedník vedel, že na popis zmluvy so St. Louis Blues, ktorého klub čelí nútenej správe, potrebuje ďalšie povolenie. "Môžu byť rôzne dôvody, prečo som sa s nimi nedohodol, jedna z príčin by mohla byť aj zámerné odďaľovanie dohody. Na druhej strane, so zmluvou s AIK Štokholm súvisí bleskový presun a možno zaň nastúpim hneď v deň odletu v utorok. Aj keď sme sa o tom nerozprávali, táto možnosť sa ponúka a je dosť pravdepodobná."
Richard Zedník by si chcel splniť v sezóne aj ďalší cieľ, účasť na majstrovstvách sveta, a práve na tento vrchol sa pokúsi v štokholmskom drese čo najlepšie pripraviť. "Svetový šampionát predstavuje pre mňa veľký cieľ, už len tým, že je doma. Pri mojom rozhodovaní o novom klube majstrovstvá sveta veľmi zavážili, pretože v švédskej lige sa určite lepšie na ne pripravím ako trebárs v slovenskej, či nejakej inej podobnej."
O dohode Richarda Zedníka s AIK Štokholm informovala aj internetová stránka účastníka Elitserien. Bronzový medailista z MS 2003 sa podľa nej pripojí k novému tímu už v utorok a mohol by nastúpiť vo večernom derby zápase s Djurgardenom. "Zedník je tvrdo pracujúci útočník s množstvom skúseností a bude prínosom v boji o miestenky v play off," uviedol športový riaditeľ klubu Anders Gozzi.
Zedník nastúpil v aktuálnej sezóne za rodnú Banskú Bystricu v dvoch zápasoch proti Trenčínu v 5. a 41. kole bez bodového zápisu. V rámci slovenskej extraligy počas výluky v NHL v sezóne 2004/05 pomohol Zvolenu k zisku strieborných medailí. V predchádzajúcom ročníku pôsobil v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ, za ktorý nazbieral v 37 dueloch 18 bodov (6+12).
Tridsaťpäťročného Zedníka draftoval v roku 1994 Washington v 10. kole z 249. miesta. V zámorskej NHL odohral celkovo 12 sezón, pričom okrem Washingtonu obliekal tiež dresy Montrealu, New Yorku Islanders a Floridy. V 745 profiligových zápasoch nastrieľal 200 gólov a pridal 179 asistencií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona