Združenie Obyvatelia pre Sliač spustilo petíciu za záchranu liečivých vôd

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 12:34 • 2 min
Združenie Obyvatelia pre Sliač spustilo petíciu za záchranu liečivých vôd

SLIAČ - Petíciu za záchranu liečivých a minerálnych vôd na Sliači a v Kováčovej vo štvrtok spustilo na stránke peticie.com združenie Obyvatelia pre Sliač.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol člen združenia Bohumír Tarnoci, petícia je reakciou na začatie verejného obstarávania na projektovú dokumentáciu na obchvat Zvolena (súčasť R2), vedený aj katastrálnym územím mesta Sliač, cez druhý stupeň ochranného pásma minerálnych a liečivých vôd kúpeľov. Reaguje tiež na slová premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) o spochybňovaní trasovania obchvatu Zvolena mestom Sliač.

 

Podľa iniciátorov petície ohrozenie vôd výstavbou obchvatu cez druhý stupeň ochranného pásma minerálnych a liečivých vôd je viac ako pravdepodobné, o čom svedčia aj výsledky vypracovaných inžiniersko-geologických prieskumov, ktorých závery zhodne preukázali, že prípadná výstavba v tomto území je vysoko riziková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies