Združenie Nová Generácia kúpila Ficovi lístok na vlak

NETKY.SK • 1 December 2014, 14:46 • 2 min
Združenie Nová Generácia kúpila Ficovi lístok na vlak

BRATISLAVA - Lístok na vlak pre premiéra Roberta Fica, aby predseda vlády mohol na vlastnej koži zažiť, ako reálne vyzerá piatková cesta vlakom z Bratislavy, poslalo na úrad vlády ako pozvánku občianske združenie Nová Generácia.

slovakia

left justify in out

"Populistický a nezodpovedný návrh vlády Roberta Fica je v platnosti už dva týždne a tí, ktorí cestujú vlakmi, sú svedkami nezvládnutej situácie a absolútnej nepripravenosti zo strany ZSSK a štátu. Cestujúci musia čakať na lístky v dlhých radoch. Niekoľkokrát sa stalo, že cestujúci svoj vlak nestihol pre dlhé rady na staniciach. Ako môžeme vidieť na fotkách, vlaky sú preplnené a kvalita cestovania sa výrazne zhoršila," argumentuje predseda Novej Generácie Tomáš Smutný.

 

Fica preto pozývajú, aby s členmi združenia absolvoval cestu v piatok 5. decembra rýchlikom R 611 z Bratislavy do Trenčína, ktorý ide do Košíc. "Odsudzujeme jeho pokrytectvo a fotenie sa 17. novembra v jedálenskom vozni, do ktorého boli študenti vopred vybratí," podotkol na Ficove aktivity pri spustení jazdenia zadarmo pre mladých a dôchodcov Smutný. 

 

Predseda vlády SR Robert Fico (v strede vpravo) a minister vnútra SR Robert Kaliňák (v strede vľavo) pred spoločným obedom so študentami v jedálenskom vozni na hlavnej bratislavskej stanici

 

img

 

Ak Fico naozaj verí, že cesta vlakom vyzerá tak ako jedálenský vozeň 17. novembra, Nová Generácia s ľútosťou tvrdí, že premiér našej krajiny absolútne nepozná pomery a životnú úroveň na Slovensku. "Vyzývame ho, aby sa zo svojho luxusného sídla Bonaparte na Úrad vlády SR nevozil len vo vládnej limuzíne, ale aby prišiel medzi ľudí a začal riešiť skutočné problémy krajiny," uzatvára Smutný. 

 

Nová Generácia spustila začiatkom novembra internetovú petíciu proti bezplatným vlakom pre študentov a dôchodcov, zatiaľ ju podpísalo 28 983 občanov. "Vieme, že nič nie je zadarmo a všetky náklady budú hradené z daní nás, daňovníkov," píše sa v petícii. "Súhlasíme s pomocou pre študentov aj seniorov. Odsudzujeme však pomoc nezodpovednými a populistickými spôsobmi. Vyzývame premiéra, aby študentom pomáhal radšej získavať prax počas štúdia ako 40-ročnými vlakmi zadarmo," uviedol Smutný. 

 

Nárok na bezplatné cestovanie vo vnútroštátnej železničnej osobnej doprave majú na základe rozhodnutia vlády od 17. novembra deti do 15 rokov, žiaci a študenti denného štúdia do 26 rokov, osoby, ktoré dovŕšili 62 rokov a všetci poberatelia dôchodkov podľa zákona o sociálnom poistení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies