Združenie leteckých dopravcov chce zlepšiť bezpečnosť

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 14:55 • 2 min
Združenie leteckých dopravcov chce zlepšiť bezpečnosť

KUALA LUMPUR - Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA) uviedlo, že zmiznutie malajzijského lietadla podčiarklo potrebu bezpečnostných zlepšení pri sledovaní trasy lietadiel ako aj prehliadok pasažierov pred vstupom na palubu.

slovakia

left justify in out

Združenie oznámilo, že vytvára pracovnú skupinu odborníkov, ktorá koncom roka predloží odporúčania, ako by sa komerčné lety dali nepretržite monitorovať. Generálny riaditeľ IATA Tony Tyler v utorok na hospodárskej konferencii v hlavnom meste Malajzie Kuala Lumpur povedal, že nehody sa stávajú zriedka, avšak zdôraznil, že "nemôžme nechať jednoducho zmiznúť ďalšie lietadlo". 

 

Trojtýždňové pátranie po Boeingu 777, ktorý zmizol 8. marca s 239 ľuďmi na palube, doteraz neprinieslo žiadne výsledky. Keďže stroju vlajkového dopravcu Malaysia Airlines zatiaľ z neznámych príčin zlyhali komunikačné systémy, jeho trasu len odhadujú a miesto jeho presného zrútenia je zatiaľ takisto neznáme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona