Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu sa dohodlo s ministerstvom obrany

NETKY.SK • 15 December 2020, 13:04 • 2 min
Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu sa dohodlo s ministerstvom obrany

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR dnes uzatvorilo novú zmluvu o spolupráci so Združením bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky (ZBOP).

slovakia

left justify in out

 

Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky, ako samo uvádza, je národná, nezávislá a nezisková asociácia, reprezentujúca záujmy bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky.

 

Úlohou Združenia je podporovať podnikateľské záujmy svojich členov, posilňovať ich pozície a exportné možnosti a prispievať k vytváraniu podmienok pre rozvoj slovenského bezpečnostného a obranného priemyslu.

 

 

Predmetná zmluva bola uzatvorená na dobu neurčitú. Pričom posledná bola uzatvorená nadobu určitú. Je teda predpoklad, že pôjde o dlhodobú spoluprácvu. Zmluvu dnes podpísal minister obrany SR Jaroslav Naď a prezident Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu SR Tibor Straka.

 

„Podpisom zmluvy sme otvorili ďalšiu kapitolu spolupráce medzi rezortom a spoločnosťami domáceho obranného priemyslu. Môžem potvrdiť, že ako minister obrany spravím pre reálnu podporu slovenského obranného priemyslu maximum a jeho predstavitelia majú na ministerstve vždy dvere otvorené. Chcem, aby slovenský obranný priemysel pokračoval v revitalizácii a rozvoji,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

 

 

img

 

 

Prezident Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky Tibor Straka ocenil prístup vedenia ministerstva obrany. Zároveň pripomenul, že ZBOP si tento rok pripomína 20. výročie založenia, pričom v súčasnosti má už 51 členov a súhrnne zamestnáva približne 10 000 ľudí.

 

Zmluva o spolupráci umožní participáciu členov ZBOP-u na programoch, projektoch a aktivitách v oblasti vyzbrojovania, výskumu, a vývoja zameraného na zabezpečenie obrany štátu, v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi v rámci Slovenskej republiky, EÚ a NATO.

 

Zároveň umožní členom združenia poskytovať rezortu obrany informácie o schopnostiach svojich členov realizovať výskum, vývoj, výrobu a dodávky výrobkov pre potreby Ministerstva obrany SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies