Združenia leteckých dopravcov žiadajú pravidlá pre využívanie dronov

NETKY.SK • 6 September 2016, 16:28 • 2 min
Združenia leteckých dopravcov žiadajú pravidlá pre využívanie dronov

FRANKFURT NAD MOHANOM - Z obavy o možnú kolíziu lietadiel s dronmi žiada desať medzinárodných združení leteckých dopravcov prijatie európskych pravidiel pre ich využívanie.

slovakia

left justify in out

Drony vážne ohrozujú leteckú dopravu. Potvrdzujú to aj najnovšie prípady, ktoré sa stali s nízko lietajúcimi malými helikoptérami v blízkosti letísk a na ich príletových dráhach.

 

Dnes aj odbory nemeckých pilotov Vereiningung Cockpit vydali vyhlásenie, v ktorom žiadajú povinné registrovanie dronov, ktoré budú v službách spoločností i súkromných osôb.

 

Drony by mali byť okrem toho vybavené tak, aby sa vyhli stretu s lietadlami a aby sa nemohli dostávať nad letiská. Drony by mali využívať len ľudia s príslušnou licenciou. Výnimka by sa mala vzťahovať len na drony, ktoré sú ľahšie ako 250 gramov a ich akčný rádius nepresiahne 50 metrov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies