Združenie Rovás pripravilo bohatý program Jesenného festivalu

NETKY.SK • 17 Október 2011, 20:53 • 2 min
Združenie Rovás pripravilo bohatý program Jesenného festivalu

Združenie Rovás pripravilo bohatý program Jesenného festivalu

slovakia

left justify in out

img

Združenie profesionálnych výtvarníkov a pokrokovej inteligencie maďarskej a slovenskej národnosti Rovás sa chce svojim jesenným festivalom zapojiť do kultúrneho života Košíc zaujímavými programami, aktivitami a workshopmi, výstavami, prezentáciami a predstaveniami. Ako uviedol štatutárny zástupca občianskeho združenia a hlavný organizátor festivalu Otto Szabó, organizáciou tohto podujatia chcú prispieť k lepšiemu hodnoteniu kvality výtvarného a kultúrneho života v Košiciach.
„Zámerom Jesenného festivalu Rovás je viac priblížiť predstaviteľov súčasného umenia a milovníkov umenia rôznych národností a vekových skupín. Svoje programy sústreďuje na otvorenie Galérie Rovás a Klubu umelcov v centre združenia na Kmeťovej ulici v Košiciach,“ doplnil Szabó.
Činnosť Občianskeho združenia Rovás je zameraná najmä na program umeleckej logistiky, ktorý sa zaoberá umeleckým manažmentom, na program Súčasné umenie, ktorý poskytuje tvorivé pobyty profesionálnym umelcom formou otvorených dielní, kde sú ateliéry vo večerných hodinách otvorené záujemcom. „Program Okno do sveta zabezpečí publikovanie programov a aktivít v novom centre a zviditeľnenie súčasného slovenského umenia cez trojjazyčný internetový portál združenia Rovás s názvom ROVART ,“ dodal ďalej Szabó. V programe Podpory a rozvoja talentu odštartuje Večerná škola klasických maliarskych, grafických a sochárskych techník. Cieľovou skupinou je mládež a milovníci umenia a program Hodiny vedy prebieha v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied formou rôznych prednášok a prezentácií, záujemcom sa predstavujú výskumníci z rôznych odvetví vedeckej sféry, o ktorých má široká verejnosť málo informácií.
Jesenný festival sa uskutoční v priestoroch Štúdia Márai Divadla Thália  Košice, kde záujemcovia môžu už dnes zhliadnuť divadelné predstavenie Ostrov od amerického autora Athola Fugarda. Ďalšie festivalové aktivity sú naplánované napríklad v obci Hejce v Maďarsku, kde je pripravená maliarska škola. V rámci festivalu sa však uskutoční množstvo workshopov, výstav, prednášok, projekcií dokumentárnych filmov i ďalších divadelných predstavení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies