Zdrogovaný mladík brutálne prepadol na cintoríne babičku

NETKY.SK • 30 Október 2015, 14:21 • 2 min
Zdrogovaný mladík brutálne prepadol na cintoríne babičku

BRATISLAVA - Zdrogovaný mladistvý brutálne prepadol na cintoríne babičku, snažil sa ukradnúť jej kabelku a spôsobil jej ťažké zranenia. Ťažko postihnutému zas ukradli z označeného auta zdravotnú pomôcku.

slovakia

left justify in out

Prípadov, s ktorými sa polícia stretáva počas sviatkov, kedy si na cintorínoch spomíname na svojich príbuzných, je veľa. "Sú to ľudské tragédie, ktoré rezonujú v spoločnosti s oveľa väčším dosahom. Pevne verím, že tento rok sa nevyskytnú," konštatoval v relácii Tablet.TV viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

 

V súvislosti so zvýšeným počtom ľudí na cintorínoch počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých prijala polícia viaceré opatrenia. "Dominantnú úlohu plní hlavne služba poriadkovej polície, ktorá bude zabezpečovať verejný poriadok, hlavne v blízkosti pamätných miest a cintorínov, a takisto bude dohliadať na bezpečnosť občanov, ktorí sa tam budú nachádzať," priblížil Ábel s tým, že bude zároveň pomáhať dopravnej polícii v otázkach bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávky. "Ide hlavne o dohľad na miestach, kde sú priechody pre chodcov k cintorínom, prípadne k iným pamätným miestam," spresnil.

 

Dopravnú políciu tiež čakajú rušné dni. "Jej prioritnou úlohou je bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke po celej cestnej sieti v rámci Slovenskej republiky," upozornil policajný viceprezident.

 

Ako dodal, polícia bude sledovať dopravnú situáciu najmä na miestach, kde sa predpokladá zvýšený výskyt motorových vozidiel, prípadne ich parkovanie. Kontrolám sa vodiči nevyhnú ani na diaľniciach a rýchlostných komunikáciách. "Budeme dbať na to, aby bezpečnosť nebola ohrozovaná nedisciplinovanými vodičmi, napríklad prekračovaním maximálnej stanovenej rýchlosti," zdôraznil.

 

Zároveň uviedol, že počas Sviatku všetkých svätých budú vo väčšej miere nasadení do služby aj kriminalisti. "Na takých miestach, kde predpokladáme trestnú činnosť súvisiacu či už s krádežami vykrádaním motorových vozidiel na odstavných plochách, poprípade aj s lúpežnými prepadnutiami," spresnil Ábel.

Policajný viceprezident vyzval vodičov na zvýšenú opatrnosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie sa na cestách. V tejto súvislosti upozornil najmä na menej skúsených vodičov, ktorí jazdia len sporadicky. Zvýšená intenzita a hustota premávky totiž vytvára kolízne situácie.

 

Chodci a cyklisti, pohybujúci sa v okolí cintorínov, by mali byť označení reflexnými prvkami, aby boli viditeľní najmä pre vodičov. Ábel pripomenul, že povinnosť byť označený upravuje slovenská legislatíva. "V tomto období sa v okolí ciest vyskytuje zvýšený počet osôb v staršom veku, niekedy sú oblečení v tmavom, a pri zníženej viditeľnosti si ich vodiči ťažko všimnú. Preto je potrebná ostražitosť, ohľaduplnosť a opatrnosť," uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona