Zdravotnými problémami Zemana sa bude zaoberať lekárske konzílium

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 10:52 • 2 min
Zdravotnými problémami Zemana sa bude zaoberať lekárske konzílium

PRAHA - Na zdravotný stav českého prezidenta Miloša Zemana bude trvalo dohliadať 12-členné lekárske konzílium pod vedením ministra zdravotníctva Martina Holcáta. Informoval o tom dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zeman sa tak stane v poradí už tretím prezidentom ČR, ktorý bude mať vlastný poradný zbor lekárov. V prípade jeho predchodcov Václava Havla a Václava Klausa sa však lekári stretávali len v prípade konkrétnych zdravotných problémov prezidentov. 

"My počítame s tým, že experti sa budú schádzať skôr na pravidelných schôdzkach," uviedol Zemanov kancelár Vratislav Mynář. Zložení 12-členného zdravotného tímu je už dohodnuté. Šéfovať mu bude Martin Holcát, minister zdravotníctva v novej vláde Jiřího Rusnoka, ktorý donedávna zastával post námestníka riaditeľa nemocnice na pražskom Motole. O vedenie konzília ho požiadal samotný Zeman. 

Do tímu bude patriť aj fyzioterapeut Pavel Kolář z motolskej nemocnice, ktorý sa roky staral aj o oboch predchádzajúcich prezidentov. Kolář tvrdí, že ho prezidentská kancelária požiadala, aby Zemanovi pomohol s pretrvávajúcimi bolesťami nohy, ktoré by podľa jeho slov mohli byť zapríčinené zhoršením funkcie nervového vedenia následkom diabetu. 

Aj podľa ďalších zistení iDNES.cz prezident skutočne trpí zvýšenou hladinou cukru v krvi, čo by mohlo vysvetľovať aj jeho občasné problémy s nekoordinovanou chôdzou, na ktorých sa zabávajú užívatelia internetu.  

Práca v lekárskom konzíliu je čestnou úlohou bez nároku na odmenu. Jeho členovia ale musia počítať s tým, že ich prezidentská kancelária môže povolať napríklad aj na Štedrý deň o polnoci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies