Zdravotný stav vojaka z Afganistanu s poranením hlavy sa výrazne zlepšil

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:06 • 2 min
Zdravotný stav vojaka z Afganistanu s poranením hlavy sa výrazne zlepšil

BRATISLAVA - Zdravotný stav slovenského vojaka, ktorého na vojenskej základni v afganskom Kandaháre postrelil terorista a utrpel poranenie hlavy, sa výrazne zlepšil a je už mimo ohrozenia života.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Stav druhého zraneného vojaka, ktorý pri incidente utrpel priestrel hrudníka, je taktiež stabilizovaný.

"Vojak s priestrelom hrudníka podstúpil minulý týždeň operačné zákroky," doplnila Balleková. Dodala, že obidvaja zranení vojaci sú stále hospitalizovaní v americkej vojenskej nemocnici v Landstuhle v Nemecku.

Príslušník afganskej armády v utorok (9.7.) spustil zo strážnej veže medzinárodného letiska v Kandaháre streľbu z guľometu na skupinu slovenských vojakov. Pri incidente, ku ktorému došlo pri cvičení, zahynul čatár Daniel Kavuliak. Okrem zosnulého vojaka, ďalší dvaja utrpeli ťažké a štyria ľahké zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies