Zdravotný stav španielskej zdravotnej sestry nakazenej vírusom ebola sa zhoršil

NETKY.SK • 9 Október 2014, 15:18 • 2 min
Zdravotný stav španielskej zdravotnej sestry nakazenej vírusom ebola sa zhoršil

MADRID - Zdravotný stav 44-ročnej španielskej zdravotnej sestry nakazenej vírusom ebola sa zhoršil, informovala dnes bez bližších podrobností nemocnica v Madride, v ktorej je hospitalizovaná.

slovakia

left justify in out

 "Jej klinický stav sa zhoršil," uviedla Yolanda Fuentesová, oficiálna predstaviteľka Nemocnice Karola III. v Madride, kde je kvôli nebezpečnému vírusu izolovaných šesť ľudí, vrátane zdravotnej sestry Teresy Romerovej. Bližšie informácie o jej zdravotnom stave nemocnica neposkytne v súlade so želaním rodiny.
     

Okrem šiestich osôb izolovaných v Nemocnici Karola III. úrady preventívne sledujú ďalších 84 ľudí, či sa u nich neprejavia príznaky eboly. Madridskú nemocnicu strážia príslušníci španielskej polície, uviedli noviny Guardian.
     

Španielska zdravotná sestra Teresa Romerová Ramosová je prvou osobou nakazenou ebolou mimo oblasti epidémie v západnej Afrike. Zrejme sa dotkla svojej tváre ochrannými rukavicami, keď sa starala o infikovaného kňaza, ktorý neskôr chorobe podľahol.
     

Španielsko bolo po USA druhou západnou krajinou, ktorá po vypuknutí epidémie eboly v západnej Afrike dopravila domov svojich infikovaných občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona