Zdravotný stav obete útoku kyselinou v Plzni je stále veľmi vážny

NETKY.SK • 19 November 2013, 18:23 • 2 min
Zdravotný stav obete útoku kyselinou v Plzni je stále veľmi vážny

PLZEŇ - Za pondelkovým brutálnym útokom kyselinou na 25-ročnú ženu v Plzni môže byť niekdajší priateľ obete Jan, ktorý podľa doterajších poznatkov veľmi ťažko niesol nedávny rozchod s partnerkou mladšou o 13 rokov. Muža už v pondelok vypočula polícia, následne ho však prepustila domov. To, či bol za zločinom naozaj on, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Podľa ľudí, ktorí pár dobre poznali, rozchod s priateľkou muža úplne rozhodil, neustále ju prehováral k návratu. Snažil sa na ňu pôsobiť aj psychicky, vyhrážal sa i samovraždou a bral prášky, vyplýva z informácií denníka Právo.

slovakia

left justify in out

Páchateľ musel vedieť, že žena strávila noc na pondelok v prepožičanom byte v paneláku, pred ktorou si na ňu počkal pred zaparkovaným automobilom. Majiteľkou bytu je sestra prepadnutej a Jan sa iba v uplynulých dňoch dozvedel, že slúži jeho expriateľke na stretnutia s novým partnerom, zistil denník Právo. K prepadu došlo vo chvíli, keď žena nastupovala do automobilu typu Škoda Fabia so slovenským evidenčným číslom, ktoré podľa denníka Právo patrí spoločnosti A&T Group z Vysokej nad Kysucou, venujúcej sa leasingu, medzinárodnej preprave, podnikaniu s nehnuteľnosťami a v stavebníctve. Hovorkyňa spoločnosti Monika Chvastková v súvislosti s vážnosťou kauzy odmietla vyjadrenie k prípadu s tým, že to prenecháva polícii. Nepotvrdila ani, že by prepadnutí bola zamestnankyňou spoločnosti.

Obeť útoku zostáva podľa aktualizovaných informácií zo západočeskej metropoly vo Fakultnej nemocnici v Plzni vo veľmi vážnom stave. Je napojená na prístroje po tom, čo v šoku z útoku čiastočne prehltla kyselinu a má poškodené vnútorné orgány. Plzenskí policajti, ktorí už v pondelok požiadali verejnosť o pomoc v súvislosti s pátraním po zatiaľ neznámom páchateľovi útoku nešpecifikovanou žieravinou, pravdepodobne kyselinou, zatiaľ očitého svedka prepadu nemajú. Vyšetrovanie prípadu prevzali policajti zo služby kriminálnej polície a vyšetrovania krajského riaditeľstva v Plzni, ktorí prípad kvalifikovali ako trestný čin proti životu a zdraviu. Pracujú s viacerými vyšetrovacími verziami, avšak s ohľadom na počiatočné štádium objasňovania pozadia útoku o nich zatiaľ nemienia hovoriť konkrétnejšie.

Svetlo do prípadu by mohol podľa ich názorov vniesť muž, ktorý sa mal v okolí miesta činu pohybovať medzi 6.30 h a 8.00 h. Ide o muža mladšieho vzhľadu, štíhlej postavy, ktorého výška sa odhaduje na 175 cm. Muž mal na sebe oblečenie tmavej farby a na hlave mohol mať tmavú šiltovku alebo kapucňu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies